Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

4819

Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00

Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων αποφασίστηκε: -Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση Στις 18…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Γιδοπούλου Λεωνία

Γεννήθηκα στη Μασσαλία της Γαλλίας και μεγάλωσα στη Ρόδο. Κατάγομαι από οικογένεια ζωγράφων και αγιογράφων.
Σπούδασα για πολλά χρόνια ζωγραφική, βυζαντινή αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και θεολογία φορητών εικόνων στο Ίδρυμα Γουλανδρή-Χόρν, στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στο Λύκειο Ελληνίδων αλλά και ιδιωτικά, κοντά σε μεγάλους δασκάλους, όπως οι αγιογράφοι, πατέρας Σταμάτης Σκλήρης, Χρήστος Λιόνδας και οι ζωγράφοι, Λορ. Καρπαθάκης, Δημήτρης Φαρμακόπουλος, Άλκης Γκίνης και Κων/νος Καλλίνικος. Έχω πάρει πτυχία φορητής εικόνας, τοιχογραφίας, και φρέσκο.
Είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Αγιογράφων και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας. Είμαι μέλος επίσης πολλών καλλιτεχνικών συλλόγων, όπως ο όμιλος UNESCO Πειραιά και νήσων, η Πανελλήνιος Εταιρεία Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών, ο σύλλογος Νέος Πνευματικός Κύκλος Καλλιθέας, η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, ο όμιλος φίλων κλασσικού αθλητισμού «Η Ολυμπιάς», η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ), η Παγκόσμια Κίνηση Ελληνόφωνων Γυναικών.
Φορητές εικόνες μου βρίσκονται σε πολλές εκκλησίες. Έχω αγιογραφήσει το ναό της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στη μονή Κλειστών στη Χασιά. Εικόνες και έργα ζωγραφικής μου βρίσκονται στην πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», όπως και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχω παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (δύο φορές), στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνειον» στις Σπέτσες, στην Art Gallery Φλωράκη στον Πειραιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις με τιμητικές διακρίσεις στην αγιογραφία και ζωγραφική (όπως έπαινοι στις πανελλήνιες εκθέσεις εικαστικών τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» το 1991, 1992, πρώτο βραβείο το 1998). Ομαδικές εκθεσεις ζωγραφικής στα πλαίσια Πνευματικών Ολυμπιάδων, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο όμιλος φίλων του κλασσικού αθλητισμού, τιμητικό δίπλωμα από την 3η Πνευματική Ολυμπιάδα, το 1998. Το Μάιο 2004 ομαδική έκθεση στο Πνευματικό κέντρο δήμου Γαλατσίου, που διοργάνωσε το περιοδικό Ηχώ Γαλατσίου.
Συνάδελφοι καλλιτέχνες και κριτικοί έχουν αναφερθεί με επαινετικά σχόλια στην δουλειά μου με αφιερώματα στον τύπο, ανάμεσά τους ο γλύπτης Κώστας Βαλσάμης, ο ζωγράφος Κώστας Ευρυγένης, οι κριτικοί Βάσος Κουντουρίδης (Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών) και Κυριάκος Βαλαβάνης (εικαστικά αφιερώματα στην Ελεύθερη Ώρα, 17-11-1995, 28-5-1999), ο φιλόλογος Γιώργος Σταματίου, επανειλημμένως, στην εικαστική στήλη της τοπικής εφημερίδας των Σπετσών, ο Κων/νος Αγαπητίδης (πρόεδρος του συλλόγου Συμαίων) αναφέρθηκε συχνά στην δουλειά μου στην εφημερίδα «Το Συμαϊκό Βήμα». Το περιοδικό Λόγου και Τέχνης «Κουάριος» αφιέρωσε ένα ολόκληρο τεύχος (25ο-26ο, 2001) στο εικαστικό μου έργο.
Διδάσκω αγιογραφία για αρκετά χρόνια στο κέντρο νεότητας της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στα Άνω Πατήσια – Λαμπρινή.
Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνω την ποιότητα της δουλειάς μου.

Διεύθυνση:

Εκάβης 60
11196
ΓΑΛΑΤΣΙ

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 2923301
Email: gidopoulou@pasya.gr

Είστε εδώ: Αγιογράφοι