Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

4819

Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00

Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων αποφασίστηκε: -Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση Στις 18…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Μπιάζης-Σεντής Νικόλαος

Νίκος Μπιάζης – Σεντής : Γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Σπούδασε ηλεκτρονικός αλλά κατά τα έτη 1988 – 89 παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας και Ζωγραφικής.

Από το 1989 έως και το 1993 εργάστηκε – μαθήτευσε στο εργαστήρι αγιογραφίας του Ιωάννη Τσολάκου και στο εργαστήρι του Χαράλαμπου Γιατρά.

Από το 1994 διατηρεί δικό του εργαστήριο και εργάζεται έχοντας επιλέξει ως τεχνοτροπία έκφρασης, κυρίως την Επτανησιακή σχολή της εκκλησιαστικής ζωγραφικής.

    Έργο του

Έχει αγιογραφήσει τις τοιχογραφίες:

του Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου (κήπων Ζακύνθου), του Ιερού Βήματος του Ι. Ν. Αγίου Θεοφίλου (Ζακύνθου), του ιερού Βήματος Παν. Φανερωμένης  (Βανάτο - Ζακύνθου)

την Πλατυτέρα του Ι. Ν Αγίας Μαρίνας, (καμινίων - Ζακύνθου), του στηθαίου του γυναικωνίτη Υπεραγίας Θεοτόκου (Αγαλά -  Ζακύνθου), τις τοιχογραφίες στον πρόναο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στη Νάουσα, σε ενοριακά παρεκκλήσια και ιδιωτικούς ναΐσκους.

Έχει αγιογραφήσει φορητές εικόνες για τον Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Νέας Κηφισιάς  καθώς και δεκάδες φορητές για εκκλησίες της γενέτειράς του και πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις:

1989: έκθεση αγιογραφίας - Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου,

1999: έκθεση αγιογραφίας - Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου,

2004: ΔΕΠΑΖ -  Πλατύφορος,

2007: Πανεπτανησιακή έκθεση - Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας,

2008 Πανεπτανησιακή έκθεση - Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

Έχει φιλοτεχνήσει αφίσες, κυρίως για τον Δήμο ζακυνθίων  και εικονογραφήσεις βιβλίων (Π. Καποδίστρια: “Ποιητικές αντοχές της Ζακύνθου”, Επτανησιακά Φύλλα- τόμος ΚΓ 2003, ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ: τεύχος 52, Διον. Φλεμοτόμου: “Ο Τόμας Μαν χτενίστηκε στο σκουλαρίκι σου”, Σπυρ. Μινώτου: “Η Ελληνική ψυχή του Ούγου Φώσκολου)”.

Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε ημερήσιο τύπο και περιοδικά.

Διεύθυνση:

Οδός Αγίου Διονυσίου 60
29100
ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 26950 42274
Κινητό: 6944503589
Email: mpiazis@pasya.gr

Είστε εδώ: Αγιογράφοι