Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

4819

Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00

Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων αποφασίστηκε: -Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση Στις 18…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Αλιμπέρτης Αγγελος

Βιογραφικό Αλιμπέρτη Άγγελου

 

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με την ζωγραφική και συγκεκριμένα με την λαϊκή τέχνη του θεάτρου σκιών, χάρη στον πατέρα του Καραγκιοζοπαίχτη Γεώργιο Αλιμπέρτη.

Ο Άγγελος Αλιμπέρτης σε ηλικία μόλις δέκα ετών, βρίσκεται πίσω από το πανί του ‘’μπερντέ’’ σαν βοηθός του πατέρα του. Σε πολλές παραστάσεις έχει την τιμή να παρακολουθήσει τον μεγάλο Καραγκιοζοπαίχτη και ζωγράφο του θεάτρου σκιών Μίμη Μόλλα όταν αυτός συνεργάζονταν με τον πατέρα του σε πολλές περιοδείες (παραστάσεις) αλλά και στην ζωγραφική φιγούρας.

Σε αυτά τα πρώτα χρόνια αλλά και τα μετέπειτα ζωγραφίζει ‘’ρεκλάμες’’, επαγγελματικές και παιδικές φιγούρες, σκηνικά για το Θέατρο Σκιών του Γεωργίου Αλιμπέρτη, παράλληλα και πρώτος βοηθός σκηνής σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε ηλικία 14 ετών γνωρίστηκε με τον πάτερ Χριστόδουλο Φεργαδιώτη Αγιογράφο και Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αμπελοκήπων, μαθητή του αγιογράφου Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου. Εκεί μαθαίνει την πάντιμον τέχνη της αγιογραφίας, φορητή εικόνα και τοιχογραφία.

Το έτος 1994 αποφοιτεί από το 4ο Τ.Ε.Λ στον τομέα ‘’ Συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων, εικόνα και τοιχογραφία. Παράλληλα κάνει φροντιστηριακά μαθήματα στο ελεύθερο σχέδιο. Το 1995 παίρνει το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών για την καλύτερη μακέτα με θέμα ‘’Τα 70 χρόνια του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.

Κατά την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας 1995-96 ασχολείται αποκλειστικά με την αγιογράφηση στρατιωτικών Ιερών Ναών στην θρησκευτική υπηρεσία της 8ης μεραρχίας πεζικού στα Ιωάννινα, Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος- Στρ/δο Λορέτζου Μαβίλη, Άγιος Ελευθέριος- Στρ/δο Γεωργοπούλου, Ζωοδόχου Πηγής- Γοργομύλου Πρεβέζης κ.α

Σαν μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ασχολείται επαγγελματικά με την αγιογράφηση Ιερών Ναών και φορητών εικόνων. Τοιχογραφικά σύνολα του ιδίου:

 1. Ιερό βήμα Αγίου Φανουρίου, Παρεκκλήσιο Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

 2. Παναγία Χελιδονού και Παμμέγιστοι Ταξιάρχες , Σχολή Αστυνομίας, Μεσογείων 96.

 3. Προσκυνηματικές εικόνες τέμπλου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Χωρίου Δυο βουνά Λαμίας.

 4. Προσκυνηματικές εικόνες στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

 5. Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Γλυκών Νερών και το Παρεκκλήσιο Παναγία η Μυρτιδιώτισσα.

 6. Ιερός Ναός Παναχράντου Μυκόνου(Ι. Μ Σύρου-Τήνου).

Από το 2005- 2009 απασχολήθηκε στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) στο πρόγραμμα της ειδικής μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επαγγελματικής επανένταξης αναλαμβάνοντας το έργο της εκπαίδευσης των ασθενών στην αγιογραφία και στο θέατρο σκιών.

Από το 2009 συνεργάζεται με την Ι.Μ Φθιώτιδος αναλαμβάνοντας την αγιογράφηση δυο Ιερών Ναών:

 • Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Παλαμά Δομοκού.

 • Άγιο Νικόλαο Τραγάνας.

Από το 2010 έχει αναλάβει την αγιογράφηση του Ι.Ν Αγίου Χαραλάμπους και Πέτρου & Παύλου.

Εκθέσεις που συμμετείχε:

 • Ομαδική έκθεση του Π.Α.Σ.Υ.Α στο πολυχώρο τέχνης στο Γκάζι.

 • Ομαδική έκθεση του Π.Α.Σ.Υ.Α στο HongKong.

 • Έκθεση- Διαγωνισμός της Ι.Μ Φθιώτιδος με θέμα την ορθόδοξη απεικόνιση του Μ. Βασιλείου όπου κέρδισε και το 1ο βραβείο.

 • Συμμετοχή στο ντοκιμαντέρ ‘’Αγιογραφώντας’’ που προβλήθηκε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο οποίο αναλύει τη σχέση της Αγιογραφίας με το θέατρο σκιών.

Παράλληλα ο Άγγελος Αλιμπέρτης μέλλος του Πανελληνίου Συλλόγου Καραγκιοζοπαιχτών και με την ιδιότητα του Καραγκιοζοπαίχτη την οποία απέκτησε κατόπιν εξετάσεων, συνεργάζεται με Δήμους, κοινότητες και Σχολεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα. Τον Οκτώβριο του 2011 στο Μ.Λ.Τ παρουσίασε δικό του έργο με τίτλο ‘’ Το Όχι του 40‘’. Επίσης φιλοτεχνεί επαγγελματικές φιγούρες του θεάτρου σκιών. Συνεργάζεται με τον αδελφό του Αλιμπέρτη Αλέξανδρο βρισκόμενοι στον εργαστηριακός του χώρο στην οδό Λακωνίας 20 στους Αμπελοκήπους.

Διεύθυνση:

Λακωνίας 20
11523 Αμπελόκηποι
ΑΘΗΝΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 2106917939
Κινητό: 6972137746
Email: alibertis@pasya.gr
Email-Προσωπικό: alexagio82@gmail.com
Email-Προσωπικό: alexagio82@gmail.com

Είστε εδώ: Αγιογράφοι