Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

35761

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2018

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του 2018, έχουν ως εξής: Για το Διοικητικό συμβούλιο: - Μουρλάς Δημήτριος - Πρόεδρος - Τσιάντας Δημήτριος -…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Μάρκου Γρηγόριος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Βυζαντινό σχέδιο, Βυζαντινή ζωγραφική και Συντήρηση – Εκτίμηση Έργων Τέχνης.

 

H γνωριμία του με την Ελληνική πανάρχαια και άγνωστη για χιλιάδες χρόνια Εγκαυστική ή Κηρόχυτη Τεχνική, τον έκαναν να ασχοληθεί μακροχρόνια με την έρευνα επάνω στα αρχαία υλικά, όπου  μελετάει και  αποκωδικοποιεί τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο   1ος αιώνας μ.χ. (35ο Βιβλίο Περί της Αρχαίας Ελληνικής Ζωγραφικής).

 

  Παράλληλα μελετάει και ερευνά την παραδοσιακή Βυζαντινή Τέχνη κυρίως της Παλαιολόγιας περιόδου και ασχολείται  μακροχρόνια με την έρευνα πάνω στην τεχνολογία των υλικών και στις τεχνικές γύρω από την εντοίχεια  ζωγραφική a fresco (νωπογραφία) και a secco (ξηρογραφία).

 

 Συνεργάζεται με σπουδαίους καλλιτέχνες  όπως:

 

Τον μακαριστό γέροντα  Καλλίνικο  μοναχό Σταυροβουνιώτη,  από τους μεγαλύτερους αγιογράφους και τεχνολόγους της Κύπρου που μαθήτευσε δίπλα στον αείμνηστο Φώτη Κόντογλου.

 

  Τον Σταύρο Μπαλτογιάννη, ζωγράφο της ΑΣΚΤ (1950-1955) και τέως Γενικό Επιθεωρητή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ΥΠΠΟ.Από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον χώρο της Συντήρησης  Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.  Είναι  ο άνθρωπος  που καθιέρωσε  μαζί με τον κ. Τάσο Μαργαριτώφ την επιστημονική  συντήρηση  και αισθητική αποκατάσταση των ζωγραφικών έργων τέχνης στην  Ελλάδα,  δίπλα στον οποίο είχε την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να παραμείνει επί σειρά 20 ετών  μεταφέροντας του την τεχνογνωσία του στα βυζαντινά μνημεία όπου υπηρέτησε  με σεβασμό και αφοσίωση μέχρι το τέλος της θητείας του.

 

Παραμένει δίπλα στον δάσκαλο του μέχρι το τέλος της ζωής του, όπου τα τελευταία χρόνια κατόπιν παροτρύνσεως του ερευνούσαν ό,τι καινούργιο για την ζωγραφική σε τοίχο με σύγχρονα υλικά και την  διατήρησή τους στο χρόνο.

 

Επίσης σπούδασε μελισσοκομία στο (Ι.Γ.Ε.) Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) προκειμένου να εξασφαλίζει την πρώτη ύλη (κερί) ζωγραφικής, αγνή και ανόθευτη από μελίσσια που διατηρεί στο κτήμα του.

 

Είναι επίσημο Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων. 

 

 

Διεύθυνση:

Στρατηγού Μακρυγιάννη 14
14235 Αλσούπολη
Νέα Ιωνία
Ελλάδα

Επικοινωνία:

Κινητό: 6977842574
Email: markou@pasya.gr
Email-Προσωπικό: gregorymarkou@yahoo.gr
Email-Προσωπικό: gregorymarkou@yahoo.gr
Web Site: http://agiographos.weebly.com

Είστε εδώ: Αγιογράφοι