Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

9360

Κοπή πίτας 2019

Την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε, στο εργαστήριο του προέδρου, η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας. Στη συνάντηση αυτή…
9530

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2018

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του 2018, έχουν ως εξής: Για το Διοικητικό συμβούλιο: - Μουρλάς Δημήτριος - Πρόεδρος - Τσιάντας Δημήτριος -…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Μάρκου Γρηγόριος

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1964.  

Σπούδασε   Βυζαντινό σχέδιο, Βυζαντινή ζωγραφική και Συντήρηση – Εκτίμηση Έργων Τέχνης.  

  H  γνωριμία του με την Ελληνική πανάρχαια και άγνωστη για χιλιάδες χρόνια Εγκαυστική Τεχνική και με την παραδοσιακή Βυζαντινή Τέχνη κυρίως της Παλαιολόγιας εποχής, τον έκαναν να ασχοληθεί μακροχρόνια με την έρευνα πάνω στην τεχνολογία των υλικών και τεχνοτροπίες της εποχής εκείνης.

Συνεργάστηκε στο παρελθόν και συνεργάζεται μέχρι σήμερα με καταξιωμένους καλλιτέχνες  με μεγάλη  προσφορά στο χώρο  της Τέχνης όπως:

- Τον μακαριστό γέροντα Καλλίνικο μοναχό  Σταυροβουνιώτη, από τους  μεγαλύτερους αγιογράφους και τεχνολόγους της Κύπρου που μαθήτευσε δίπλα στον αείμνηστο Φώτη Κόντογλου.

  -Τον Σταύρο Μπαλτογιάννη, τέως Γενικό Επιθεωρητή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και 'Εργων Τέχνης ΥΠΠΟ, σπουδαίο ζωγράφο και από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον χώρο της Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Είναι ο άνθρωπος που καθιέρωσε μαζί με τον κ. Τάσο Μαργαριτώφ την επιστημονική συντήρηση και αισθητική αποκατάσταση των ζωγραφικών έργων τέχνης στην Ελλάδα, δίπλα στον οποίο είχε την τιμή να παραμείνει επί σειρά ετών και ήταν εκείνος ο οποίος τον μύησε στην άγνωστη Τέχνη της Κηρόχυτης ή Εγκαυστικής Τεχνικής καθώς και στις τεχνικές γύρω από την εντοίχεια ζωγραφική a fresco (νωπογραφία), mezzo fresco (ημιφρέσκο) και a secco (ξηρογραφία). Βρίσκεται σε συνεχή επαφή για ό,τι καινούργιο για την ζωγραφική σε τοίχο με σύγχρονα υλικά και την διατήρηση τους στο χρόνο.       

  Σήμερα όλα τα έργα  του είναι δουλεμένα με την Τεχνική του Secco fresco και με την Αρχαία Μέθοδο της Κηρόχυτης  ή Εγκαυστικής Τεχνικής ,σύμφωνα με την οποία δημιουργήθηκαν οι αριστουργηματικές εικόνες του Σινά, στη Μονή της Αγ. Αικατερίνης, καθώς και τα υπέροχα  Πορτραίτα Φαγιούμ ( έργα αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων λόγω της φυσικής ιδιότητας του κεριού, αλλά και των ιδιαίτερων  κλιματικών συνθηκών του τόπου που ευνόησαν στη διατήρηση τους ).

Επίσης σπούδασε μελισσοκομία στο (Ι.Γ.Ε.) Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), προκειμένου να εξασφαλίζει την πρώτη ύλη (κερί) ζωγραφικής, αγνή και ανόθευτη από μελίσσια που διατηρεί στο κτήμα του.

Είναι επίσημο Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε)  και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων. 

 

 

 

Διεύθυνση:

Στρατηγού Μακρυγιάννη 14
14235 Αλσούπολη
Νέα Ιωνία
Ελλάδα

Επικοινωνία:

Κινητό: 6977842574
Email: markou@pasya.gr
Email-Προσωπικό: gregorymarkou@yahoo.gr
Email-Προσωπικό: gregorymarkou@yahoo.gr
Web Site: http://agiographos.weebly.com

Είστε εδώ: Αγιογράφοι