Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

4819

Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00

Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων αποφασίστηκε: -Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση Στις 18…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Γεωργαντάς Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Γεωργαντάς γεννήθηκε το έτος 1984 στην Αθήνα και εισήχθη το έτος 2002, κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων, στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με γενικό βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» και βαθμό «Άριστα» στα σχετικά με την Αγιογραφία μαθήματα (Θεωρία και Πράξη).

           Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Θεολογική Σχολή Αθηνών γνώρισε το ζωγράφο – αγιογράφο, Γεώργιο Κόρδη, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του στα μαθήματα Αγιογραφίας (Θεωρία και Πράξη), και βασικός εμπνευστής για την ενασχόληση και σπουδή του με την τέχνη της Αγιογραφίας, με κύρια έμφαση στο βυζαντινό σχέδιο.

           Παράλληλα με τις σπουδές του, φοίτησε για τέσσερα (4) έτη, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2003 έως 2007 στο Ενοριακό Εργαστήριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Ηρακλείου Αττικής, όπου και διετέλεσε βοηθός για δύο (2) χρόνια στη διδασκαλία του τμήματος τελειοφοίτων του ανωτέρω αναφερομένου εργαστηρίου.

           Μετά την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών και για δύο (2) έτη, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2006 έως 2008, εξακολούθησε τη διεύρυνση των γνώσεών του και την εξάσκησή του στην τέχνη της Αγιογραφίας  χάρη στη φοίτησή του στην «Εικονουργία» - Σύλλογος για τη Σπουδή και την Έρευνα της Αγιογραφίας, με δασκάλους τους Γεώργιο Κόρδη, Νεκτάριο Μάμαη, Κανέλλο Κανελλόπουλο και Σταύρο Τσακίδη. Από το έτος 2009 είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων (ΠΑ.ΣΥ.Α.)

           Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη βυζαντινή σύνθεση υπό τη διδασκαλία του Γεώργιου Κόρδη στις εκδόσεις «Αρμός», καθώς και Σεμινάριο Νωπογραφικής Τέχνης ( fresco ) στη Θεολογική Σχολή, υπό τη διδασκαλία του Mihai Koman , βοηθού καθηγητή στη Θεολογική Σχολή Βουκουρεστίου.

           Επαγγελματική εμπειρία άρχισε να αποκτά ήδη από το έτος 2004, οπότε και συνεργάζεται επαγγελματικά με το εργαστήριο του Ανάργυρου Σκαλιώτη και της Μαρίας Χατζηβασιλείου, ενώ, παράλληλα, έχει συνεργαστεί και με άλλους αγιογράφους για την ιστόρηση και διακόσμηση ναών τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία .

           Έργα του βρίσκονται σε πολλούς ναούς και ιδιωτικές συλλογές ανά την Ελλάδα, έχει δε συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις αγιογραφίας και ζωγραφικής.

           Σημαντικότερα τοιχογραφικά σύνολα:

  • Άγιος Γεώργιος Πεντέλης – Μετόχι I . Μονής Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Πάτμου
  • Άγιος Φανούριος -  Γκύζη
  • Άγιος Αθανάσιος - Αυλώνα
  • Αγία Ειρήνη (Ιδιωτικό) - Κόρινθος
Διεύθυνση:

Μεσολογγίου 4
14565 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 6217163
Κινητό: 6938763773
Email: georgantas@pasya.gr
Email-Προσωπικό: athanasios_gewrgantas@hotmail.com
Email-Προσωπικό: athanasios_gewrgantas@hotmail.com

Είστε εδώ: Αγιογράφοι