Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

4820

Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00

Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων αποφασίστηκε: -Πρόσκληση μελών σε Γενική Συνέλευση Στις 18…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Πολιτάκη Μαρία

Η  Μαρία Πολιτάκη γεννήθηκε στην Κρήτη.  Είναι απόφοιτος του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ινστιτούτου (Σχολή Δοξιάδη), του τμήματος αντιγραφής και συντήρησης έργων τέχνης.

Την δεκαετία του 1970 - 1980 εργάστηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού στην κατασκευή πιστών αντιγράφων για τις ανάγκες της Αρχαιολογι- κής Υπηρεσίας και σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης τοιχογραφιών και εικόνων.

Παράλληλα ασχολήθηκε από τότε με την αγιογραφία για ναούς και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Η.Π.Α., Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία).

Συχνά της έχουν ανατεθεί θέματα πρωτότυπα. Ένα τέτοιο δείγμα δουλειάς της είναι η σειρά Κρητών Αγίων που κοσμούν το παρεκκλήσι του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, όπου φυλλάσσεται η Κάρα του Αγίου.

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός της Ελλάδος. Ατομικά έχει παρουσιάσει δουλειά της στην Ν. Υόρκη και το Πίτσμπουργκ. Στην Αθήνα στο Πνευματικό κέντρο Παλαιού Ψυχικού, στην Κέρκυρα (Ανάκτορα Μιχαήλ - Γεωργίου), στην Λευκάδα (Καρυές) και στην Γκαλλερί Beermann στην Αργολίδα.

Διεύθυνση:

Οδός Νορντάου 2 και Βαλτινών
11474 ΓΚΥΖΗ

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 6442992
Κινητό: 6973891660
Email: politaki@pasya.gr

Είστε εδώ: Αγιογράφοι