Αγιογράφοι - Μέλη

Χαραλαμπίδης Γρηγόριος

Διεύθυνση: Οδός Ρ. Φεραίου 42
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.Κ.: 56431
Κινητό: 6972 089731
Email-Προσωπικό: obax-watercut@hotmail.com
Τοποθεσία:
Βιογραφικό:

Γεννήθηκα το 1957 στην Καβάλα από έλληνες γονείς εκ Πόντου Μικράς Ασίας. Ο πατέρας μου ορθόδοξος χριστιανός θεολόγος Ιερεύς Γεώργιος του Θεοδώρου.  Είμαι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αγίου Όρους και πτυχιούχος αγιογράφος Φ.Ε.Κ. 765/31-12-'87.

Έζησα ως μαθητής εις το Όρος ανάμεσα σε αγίους πατέρες άριστους πνευματικούς οδηγούς. Αισθάνθηκα την Σκέπη Της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ευλογία των εν ασκήσει λαμψάντων Αγίων Πατέρων.

Ίδρυσα τον Οίκο Βυζαντινής Αγιογραφίας -Ψηφιδογραφίας Χαραλαμπίδη (Ο.Β.Α.Χ.) στη Θεσσαλονίκη το 1975 . Ο Οίκος είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.( Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ) καί του Π.Σ.Α. ( Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων ).

Αντικείμενο μου είναι η αριστοτεχνική αγιογραφία και η ψηφιδογραφία φορητή και επί τοίχου, καθώς η ζωγραφική πινάκων και προσωπογραφιών. Έλαβα μέρος σέ ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιστός στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση, υποδειγματικά συνεχίζω το θεάρεστο έργο προς δόξαν Του Τρισαγίου Θεού Δημιουργού του σύμπαντος Κόσμου.