Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

3951

ΕΚΘΕΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ , ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΩΝ 220 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ , ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ…
6266

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου 2016-2018

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου διαμορφώθηκε ως εξής: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Βακουφτσής Γεώργιος Αντιπρόεδρος Τσιάντας Δημήτριος Γραμματέας Σιδέρη…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Ντούνης Σπυρίδων

Ο Αγιογράφος Σπυρίδων Σ. Ντούνης γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1973. Πολύ νωρίς εκδηλώνεται η τάση του για την ζωγραφική και με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ζήλο εξασκείται στο ελεύθερο σχέδιο. Σε ηλικία 16 ετών φάνηκε ότι έκλεινε προς την εκκλησιαστική ζωγραφική και με παρότρυνση του Σταματίου Τσεβά λάτρη της Βυζαντινής Αγιογραφίας άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αγιογραφίας από το 1989 έως 1991 που οργάνωσε  το ''Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού'' σχολή του Αντωνίου Κουρτικάκη.

Στα πλαίσια των μαθημάτων, διδάχτηκε ελεύθερο σχέδιο, χρωματολογία, ιστορία της τέχνης και θεολογία της εικόνας,  την τεχνική του στυλβωτού χρυσού και ψηφιδωτό.

Με δασκάλους τον Γεώργιο Μπαρούνη, τον Ιωάννη Λαμπρινέα και τον Λάζαρο Κωνσταντινίδη.

Το 1993 που ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία παρακολούθησε πρακτικά μαθήματα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κορωπίου τον οποίο ιστορούσε ο αγιογράφος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Μπάτας.

Από Το 1996 ασχολείται επαγγελματικά και έχει το δικό του Εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας στο Κορωπί, Οδός Βασσιλίσης Όλγας 46 Πλατεία Υφαντή.


Παράλληλα είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων.

Διεύθυνση:

Οδός Βασ. Όλγας 46 πλατεία Υφαντή
19400 ΚΟΡΩΠΙ

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 6624685
Κινητό: 6932374956
Email: dounis@pasya.gr
Email-Προσωπικό: spntou@yahoo.gr

Είστε εδώ: Αγιογράφοι