Είσοδος Μελών

Πρόσφατα Νέα

3951

ΕΚΘΕΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ , ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΩΝ 220 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ , ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ…
6266

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου 2016-2018

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου διαμορφώθηκε ως εξής: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Βακουφτσής Γεώργιος Αντιπρόεδρος Τσιάντας Δημήτριος Γραμματέας Σιδέρη…
Αγιογράφοι - Μέλη
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Εκτύπωση |

Παλαμίδης Ιωάννης

  Γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1938. Εσπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε ως θεολόγος καθηγητής στη Μέση εκπαίδευση.

  Εσπούδασε  την Βυζαντινή Αγιογραφία κοντά στον Φώτη Κόντογλου και Κώστα Γεωργακόπουλο από το 1962 και ελεύθερο σχέδιο στο εργαστήριο του Νίκου Στέφου στην Αθήνα.

 

  Έχει συμμετάσχει σε επτά εκθέσεις με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αγιογράφων, μέλος του οποίου τυγχάνει. Τριάντα έργα του, ζωγραφικά και αγιογραφικά, εξέθεσε το 1997 σε μια αναδρομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα.

   Τοιχογραφίες και φορητές εικόνες του ευρίσκονται σε ενοριακούς Ναούς,  Παρεκκλήσια, ιδιωτικές συλλογές ανά την Ελλάδα.

  

Μελέτες, κριτικά σημειώματα και άρθρα του για την Βυζαντινή Τέχνη και άλλα εικαστικά θέματα όπως «η Ελληνικότητα στο έργο του Γκρέκο», έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί σε τεύχη, περιοδικά εφημερίδες και αυτοτελή βιβλία.

 

Από το 1993 είναι μέλος του «Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος» και από το 1991 διευθύνει το εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας της «Εταιρίας των Φίλων του Λαού» (Λαϊκόν Πανεπιστήμιον), Ευριπίδου 12, στην Αθήνα.

Διεύθυνση:

Μαργαρίτη 7
11743
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Ελλαδα

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 9217640
Κινητό: 6945659271
Email: palamidis@pasya.gr

Είστε εδώ: Αγιογράφοι